Machtsstrijd: het thrillerdebuut van 2016

Met decors in o.a. de Rotterdamse haven en de Congolese Jungle, een ‘jetset-sfeer’ en thema’s als liefde, verraad, moord en uitbuiting grijpt ‘Machtsstrijd’ je naar de strot om niet meer los te laten totdat de laatste pagina omgeslagen wordt.

Titel: Machtsstrijd

De Rotterdamse multinational Hurkman & De Graaff is ’s werelds grootste producent van coltan. Uit dit erts wordt het zeldzame en uitermate waardevolle metaal tantalium, essentieel in de fabricage van GSM’s en computers, gewonnen.

Wanneer Antonie de Graaff, oprichter en DGA van H&DG, zelfmoord pleegt, barst tussen de erfgenamen een meedogenloze strijd los. Zijn zoon, playboy Cecil de Graaff, zet alles op alles om Chris Hurkman (zoon van de overleden medeoprichter) buiten spel te zetten. Drugs, sex, geweld en andere wapens worden ingezet om dit te bereiken.

Als ook de Vlaamse onderzoeksjournaliste Sofie Lafleur zich in het strijdgewoel stort, zijn de ingrediënten voor totale oorlog compleet. Op zoek naar de moordenaars van haar vader komt zij een complot op het spoor (het illegaal mijnen en verkopen van coltan uit conflictgebieden) dat de Rotterdamse haven verbindt met de Congolese jungle. Fraude, uitbuiting, sabotage en moord verweven zich tot een bizarre ontknoping. Niets is wat het lijkt. Coltan is de sleutel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>